Wedstrijden

 

Doe mee met een van de wedstrijden die plaatsvinden tijdens Bierfestival Groningen en maak naam voor jezelf als bierbrouwer of als kok die de beste bier- en spijscombinatie heeft samengesteld.

 

De wedstrijden van 2020 worden binnenkort bekendgemaakt op deze pagina. Bekijk tot die tijd de wedstrijden en uitslagen van 2019.

 

Koop nu je kaarten

Brouwwedstrijden

Tijdens de tiende editie van Bierfestival Groningen dagen wij amateurbrouwers uit om het lekkerste Cluyn Bier te brouwen.

Kluinbier(ook wel cluynbier, kluynbier, kloenbier en kluunbier) is een bierstijl die in de stad Groningen veel werd gebrouwen tot het begin van de 20e eeuw. Door de beschikbaarheid van een voorschrift uit het Stadboek van Groningen voor het brouwersgilde uit 1476 is bekend dat de samenstelling bestond uit 62,5% gerst, en 37,5% haver, gemeten in volumes mout.

 Opgeven voor de amateurbrouwwedstrijd? Stuur ons een bericht!

De winnaar wordt bekend gemaakt op 18 april tijdens de tiende editie van Bierfestival Groningen.

De winnaars van de brouwwedstrijden van editie 2019:

Amateurbrouwwedstrijd Brut IPA

 1. Anton Hoogland
 2. Jaap Broekhuizen

Professionele brouwwedstrijd Brut IPA

 1. Van de Streek Bier – Zero Gravity
 2. Lux Brewery – Lux Brut IPA #1
 3. Jopen – Blame It On The Monks

Professionele brouwwedstrijd Tripel

 1. Brouwerij Maallust – Zware Jongen
 2. De Gulzige Gans – Waggel
 3. Brouwerij Breugem – Seanse Tripel

Bier- en spijswedstrijd

Er wordt steeds meer gedaan met bier- en spijscombinaties. Bier bevat immers alle basissmaken die ook in eten voorkomen. Bier heeft een veel grotere bandbreedte dan wijn als het om smaak gaat. Dat biedt kansen voor restaurants en eetcafés. Er bestaan al eeuwen vele prachtige gerechten in combinatie met bier, echter zijn er nog tal van andere combinaties op te noemen die creatieve geesten kunnen bedenken.

Tijdens Bierfestival Groningen zullen weer diverse hapjes worden aangeboden door verschillende restaurants. Zo kunnen bezoekers een aantal combinaties tussen bier en spijs proeven.

Daarnaast wordt er voor de negende keer een bier- en spijswedstrijd georganiseerd op zaterdag 6 april. Net als voorgaande jaren kregen verschillende horecabedrijven uit heel Nederland de kans kom de lekkerste en meest verrassende bier- & spijscombinatie te presenteren aan een ervaren jury.

 

De top drie van editie 2019:
 1. Progress Events: Jurjen Verver & Belzer Rietveld
 2. Tapasco: Sharifa Warrington
 3. Het Prinsenhof: Marodi Kloezen

Volg een van onze masterclasses!

Pin It on Pinterest