Wedstrijden

 

Doe mee met een van de wedstrijden die plaatsvinden tijdens Bierfestival Groningen en maak naam voor jezelf als bierbrouwer of als kok die de beste bier- en spijscombinatie heeft samengesteld.

 

De wedstrijden van 2020 worden binnenkort bekendgemaakt op deze pagina. Bekijk tot die tijd de wedstrijden en uitslagen van 2019.

 

Koop nu je kaarten

Brouwwedstrijden

Tijdens de negende editie van Bierfestival Groningen daagden wij amateurbrouwers en professionele brouwers uit om de lekkerste Brut India Pale Ale te brouwen. Een Brut India Pale Ale is een hoppig, niet zo bitter, droog, licht geel tot goudkleurig biertype dat zijn oorsprong vindt in San Fransisco, USA.

Ook konden professionele brouwers meedoen met hun lekkerste Tripel recept. De winnaars van de wedstrijden zijn op zaterdag 6 april bekendgemaakt tijdens Bierfestival Groningen 2019. De winnaar van de amateurbrouwwedstrijd zal zijn bier commercieel gaan brouwen en deze wordt landelijk verkocht bij de Mitra Slijterijen!

De winnaars van de brouwwedstrijden van editie 2019:

Amateurbrouwwedstrijd Brut IPA

 1. Anton Hoogland
 2. Jaap Broekhuizen

Professionele brouwwedstrijd Brut IPA

 1. Van de Streek Bier – Zero Gravity
 2. Lux Brewery – Lux Brut IPA #1
 3. Jopen – Blame It On The Monks

Professionele brouwwedstrijd Tripel

 1. Brouwerij Maallust – Zware Jongen
 2. De Gulzige Gans – Waggel
 3. Brouwerij Breugem – Seanse Tripel

Bier- en spijswedstrijd

Er wordt steeds meer gedaan met bier- en spijscombinaties. Bier bevat immers alle basissmaken die ook in eten voorkomen. Bier heeft een veel grotere bandbreedte dan wijn als het om smaak gaat. Dat biedt kansen voor restaurants en eetcafés. Er bestaan al eeuwen vele prachtige gerechten in combinatie met bier, echter zijn er nog tal van andere combinaties op te noemen die creatieve geesten kunnen bedenken.

Tijdens Bierfestival Groningen zullen weer diverse hapjes worden aangeboden door verschillende restaurants. Zo kunnen bezoekers een aantal combinaties tussen bier en spijs proeven.

Daarnaast wordt er voor de negende keer een bier- en spijswedstrijd georganiseerd op zaterdag 6 april. Net als voorgaande jaren kregen verschillende horecabedrijven uit heel Nederland de kans kom de lekkerste en meest verrassende bier- & spijscombinatie te presenteren aan een ervaren jury.

 

De top drie van editie 2019:
 1. Progress Events: Jurjen Verver & Belzer Rietveld
 2. Tapasco: Sharifa Warrington
 3. Het Prinsenhof: Marodi Kloezen

Volg een van onze masterclasses!

Pin It on Pinterest