Masterclasses

 

Tijdens Bierfestival Groningen worden er verschillende masterclasses gegeven waar jij bij kan zijn! Deze masterclasses gaan over diverse onderwerpen in de bierbrouwindustrie die zowel interessant zijn voor ondernemers als particulieren. Let op! Deze masterclasses zijn een voorbeeld van de mogelijke masterclasses die worden aangeboden tijdens de edtie van 2021. Houd onze website in de gaten voor de definitieve masterclasses.

 

Koop nu je kaarten

Masterclass Bier en Whisky

Datum: Donderdag 16 April
Tijdstip: 19.15 uur – 20.30 uur
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 16 April

SMWS Whisky’s onder leiding van Bob Wenting en Edgar van de Crommert van Hopping Borders met bieren van 71 Brewing uit Schotland.

Masterclass zure bieren

Datum : Donderdag 16 April
Tijdstip: 20.45 uur – 21.30 uur
Ticket: €30,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 16 april

Bier is er in zoet, zout, bitter en zuur. Zuur is zelfs zeer goed vertegenwoordigd. Berliner Weisse, geuze, lambiek, gose, Vlaams roodbruin; het zijn bieren met zuur als voorname karaktertrek. Verantwoordelijk voor die smaak zijn specifieke gisten en bacteriën. Het meeste bier wordt met behulp van leden van de keurige Saccharomyces-gistfamilie voorzien van alcohol en koolzuur.

 

Maar bij de zure bieren zijn het de wildebrassen van de Brettanomyces-familie die samen met hun handlangers Lactobacillus en Pediococcus (melkzuurbacteriën) zorgen voor verfrissende, verrassende en spannende bieren.

Meestal doet een brouwer er alles aan deze donderstenen uit de buurt van de vergistingstanks te houden, want hun gedrag is onvoorspelbaar. Maar bij deze bieren krijgen ze juist vrij spel. Als biergenieter worden we beloond met vele smaaklagen. Complex bier heet dat.

Wil je meer weten over zure bieren op donderdag 16 april geeft internationaal biersommelier Elaine Olsthoorn een masterclass over deze heerlijke biertjes .

“Leuke sfeer, unieke ambiance, zalige gerechten en heerlijke bieren.”

Janet de Vries

Rondvaart met internationaal biersommelier Yu Mey Kwee

Datum: Donderdag 16 en vrijdag 17 April
Locatie: Vanaf Café de toeter
Tijdstip: 17:30 uur

Datum: Zaterdag 18 april
Locatie: Vanaf Café de toeter
Tijdstip: 11:30 uur

Ticket: €32,50 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 16 April

Internationaal biersommelier en eigenaar van Mey Tours & Beers, Yu Mey Kwee, laat jou tijdens de tiende editie van Bierfestival Groningen kennis maken met al het moois dat speciaalbier te bieden heeft.

Beginnend met een rondvaart met een bier- en spijsproeverij om vervolgens verder te gaan met een tour door de kerk waar nog drie verschillende bieren geproefd zullen worden. Kortom deze masterclass is een prachtig begin van jouw ontdekkingstocht van de wereld van speciaalbier.

Masterclass Bierselect

Datum: Donderdag 16 april
Tijdstip: 19:15 uur

Ticket: €30,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 16 April

Wilde Bieren uit Nederland!
Spontane vergisting en wilde gisten staan centraal in deze masterclass. We proeven verschillende bieren van oa. Tommie Sjef Wild Ales, Nevel Artisan Ales, Brouwerij VandenBroek en een eigen Pruimenlambiek.
Proef de complexiteit van deze droge, houtgerijpte, fris zure, funky bieren en ontdek de wereld van de wilde vergisting! 

Masterclass Beerdome

Datum: Vrijdag 17 April
Tijdstip: 19.15 uur

Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 17 April

Pin It on Pinterest