Masterclasses

 

Tijdens Bierfestival Groningen worden er verschillende masterclasses gegeven waar jij bij kan zijn! Deze masterclasses gaan over diverse onderwerpen in de bierbrouwindustrie die zowel interessant zijn voor ondernemers als particulieren.

 

Binnenkort verschijnen de Masterclasses van 2020. Bekijk hieronder die van 2019.

 

Koop nu je kaarten

Masterclass ‘Haal het beste uit je bier’

Datum: Donderdag 4 april 2019
Tijdstip: 19.30 uur – 20.15 uur
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 4 april

Hoe jouw bier smaakt bepaal je (deels) zelf. Pepijn van der Waa (NK Biersommelier) vertelt over de invloed van glaswerk, schenktechnieken en temperatuur op je bier-proef-ervaring. Hoe ga je op een goede manier om met bier? Hoe serveer je bier zodat het mooi tot zijn recht komt? En is er ook nog zoiets als de ‘X-factor’ die ervoor zorgt dat bier lekker smaakt?

Elk bier heeft bepaalde kenmerken en smaken die je graag wilt laten uitblinken. Dat de schenktemperatuur hierin verschil maakt is voor sommigen al duidelijk, maar in welke mate heeft bijvoorbeeld het type glaswerk effect op de smaak van bier? En wat doet schuim op het bier en koolzuur met de smaakervaring?

Nederlands’ 1e Kampioen Biersommelier Pepijn van der Waa geeft in een korte masterclass inzichten en bruikbare handvatten. Met andere woorden; hartstikke leuke en leerzame tips & tricks waar je wat aan hebt.We proeven een variatie aan bieren en je leert hoe je het ‘onderste uit het glas’ haalt.Deze masterclass is zeer geschikt en leerzaam voor fervente fijnproevers en liefhebbers!

Masterclass ‘Nieuwe Europese Trappistenbieren’

Datum: Donderdag 4 april 2019
Tijdstip: 20.30 uur – 21.15 uur
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen op donderdag 4 april

Henri Reuchlin, eigenaar van BIERburo en coördinator & medeoprichter van StiBon Bieropleidingen, komt op donderdag 4 april een masterclass geven over trappistenbier.

Tijdens deze masterclass worden er vijf verschillende trappistenbieren gepresenteerd, waaronder het nieuwe trappistenbier Tynt Meadow (UK), Mount Saint Bernard (UK), de Tripel en Blond van Tre Fontane (I) en van Nederlandse bodem de Zundert 10. Al deze bieren mogen natuurlijk geproefd worden plus nog een verassing van Henri!

“Leuke sfeer, unieke ambiance, zalige gerechten en heerlijke bieren.”

Janet de Vries

Exclusieve rondleiding

Datum: Donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Tijdstip: Donderdag 19.15 uur – 20.00 uur & Vrijdag en zaterdag 20.15 uur – 21.00 uur
Ticket: €25,00 inclusief entree voor Bierfestival Groningen voor de desbetreffende sessie

De Britse internationale biersommelier en journaliste, Melissa Cole, komt tijdens Bierfestival Groningen een exclusieve rondleiding geven door de Martinikerk. Tijdens de rondleiding worden er drie verschillende bieren geproefd waar zij meer uitleg over zal geven.

Masterclass ‘VIP met internationale biersommelier en rondvaart’

Datum: Vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019
Tijdstip: 17.30 uur – 19.30 uur
Ticket: €32,50 inclusief entree voor Bierfestival Groningen voor de desbetreffende sessie

Internationale biersommelier en eigenaar van Mey Tours & Beers, Yu Mey Kwee, laat jou tijdens de negende editie van Bierfestival Groningen kennis maken met al het moois wat speciaalbier te bieden heeft.

Beginnend met een rondvaart met een bier- en spijsproeverij om vervolgens verder te gaan met een tour door de kerk waar nog drie verschillende bieren geproefd zullen worden. Kortom deze masterclass is een prachtig begin van jouw ontdekkingstocht van de wereld van speciaalbier.

“Geweldig! Genoten van de bieren en geweldig sfeer!”

Oetse Holtman

Pin It on Pinterest