Masterclasses

 

Tijdens Bierfestival Groningen worden er verschillende masterclasses gegeven waar jij bij kan zijn! Deze masterclasses gaan over diverse onderwerpen in de bierbrouwindustrie die zowel interessant zijn voor ondernemers als particulieren.

 

Koop nu je kaarten

Masterclass Bier en Whisky

Datum: Donderdag 15 April
Tijdstip: 19.15 uur – 20.30 uur
Ticket: €30,00

Onder leiding van Bob Wenting gaan we drie SMWS whisky’s proeven samen met 3 bieren die een collab zijn van Bax bier en Rockin’ Ludina. We hebben gezocht naar mooie combinaties tussen smaken van de whisky en het bier. Dit zijn de bieren en whisky’s geworden:

 
– Barrel Project Sherry Oloroso en de Glove box sonata in B minor (Tomintoul, Sherry vat, 89.10)
– Barrel Project Macduff en de Harbour in a storm (Loch Lomond, Bourbon vat, 112.15)
– Barrel Project Laphroaig en de Dance of Dove and Dram at De Librije (Laphroaig, Bourbon vat, 29.214)
Wil je deze heerlijke whisky’s en bieren ontvangen en meedoen aan een leuke avond via zoom? Meld je dan nu aan!

Masterclass zure bieren

Datum : Donderdag 15 April
Tijdstip: 20.45 uur – 21.30 uur
Ticket: €30,00

Bier is er in zoet, zout, bitter en zuur. Zuur is zelfs zeer goed vertegenwoordigd. Berliner Weisse, geuze, lambiek, gose, Vlaams roodbruin; het zijn bieren met zuur als voorname karaktertrek. Verantwoordelijk voor die smaak zijn specifieke gisten en bacteriën. Het meeste bier wordt met behulp van leden van de keurige Saccharomyces-gistfamilie voorzien van alcohol en koolzuur.

 

Maar bij de zure bieren zijn het de wildebrassen van de Brettanomyces-familie die samen met hun handlangers Lactobacillus en Pediococcus (melkzuurbacteriën) zorgen voor verfrissende, verrassende en spannende bieren.

Meestal doet een brouwer er alles aan deze donderstenen uit de buurt van de vergistingstanks te houden, want hun gedrag is onvoorspelbaar. Maar bij deze bieren krijgen ze juist vrij spel. Als biergenieter worden we beloond met vele smaaklagen. Complex bier heet dat.

Wil je meer weten over zure bieren op donderdag 15 april geeft internationaal biersommelier Elaine Olsthoorn een masterclass over deze heerlijke biertjes .

Tijdens de masterclass gaan we de volgende bieren proeven:
Kent falls brewing “Tiny House” harvest ale
Over Works “Gooseberry fool”
Fruit bier gelagerd in Foeders
The Ale Apothecary
“Smothered in hugs”
Limited edition dry hopped mix fermentation ale. Daarnaast zullen we nog een bier van Toon v/d Broek gaan proeven. Alle bieren zijn in combinatie met bijpassende kazen.

“Leuke sfeer, unieke ambiance, zalige gerechten en heerlijke bieren.”

Janet de Vries

Masterclass Nevel

Datum: Donderdag 15 april
Tijdstip: 19:15 uur

Ticket: €30,00

Online Nevel proeverij.

Mattias neemt je mee in een prachtig verhaal over hoe de Nevel bieren worden gemaakt. Nevel brouwt wilde bieren met een eigen huiscultuur en met ingrediënten van voedselbossen, natuurakkers en hoogstamboomgaarden. We proeven 4 bieren met elk een uniek verhaal

In de proeverij zitten:
Gloed 37.5cl
Dauw 37.5cl
Alm 33cl
Weide 33cl

Masterclass Internationale bieren

Datum: Zaterdag 17 april
Tijdstip: 20:00 uur

Ticket: €30,00

In samenwerking met Hopping Borders organiseert Bierfestival Groningen op zaterdag 17 april een internationale bierproeverij. Met vier prachtige bieren gaan we een rondje langs een aantal topbrouwerijen uit het buitenland. De brouwerijen zijn Mad Scientist uit Hongarije, Maltgarden uit Polen, Sori Brewing uit Estland en Spartacus uit Brazilië! De brouwers komen live in de uitzending voor al uw vragen en de leukste feitjes over de bieren.

In collaboration with Hopping Borders Bierfestival Groningen organizes an international tasting on the 17th of April. With four beautifull beers we will make a tour around 4 brewery’s from abroad. The participating brewery’s are Mad Scientist from Hungary, Maltgarden from Poland, Sori Brewing from Estland and Spartacus from Brazil. The brewery’s will join in the call to answer your questions and give interesting beerinfo!

Masterclass Oedipus Brewing

Datum: Donderdag 15 april
Tijdstip: 19:15 uur

Ticket: €10,00

Op donderdag 15 april is het tijd voor de Masterclass van Oedipus. Tijdens deze interactieve masterclass zullen er drie bieren geproefd worden, namelijk Mannenliefde, Polyamorie en Multiball. De masterclass wordt gegeven door Niels Hansen en zal vol zitten met leuke weetjes over de bieren en over de brouwerij zelf. Ook is er voldoende mogelijkheid om vragen te stellen. Voor deze masterclass is er beperkt plek, dus wees er snel bij.

Pin It on Pinterest